måndag 16 maj 2011

Stoppa smuggelverksamheten av valpar NU!!


Några av de trevligaste människor som finns är hundägare. De är lätta att prata med, är inte alltför egotrippade och de verkar må bra av att vara ute i ur och skur.
Nu finns det dock en tråkig baksida i hundvärlden. Smuggling av hundar, främst från Polen, och en marknad via mindre seriösa annonser.

Idag hittade jag en annons på blocket, som fick mig att gå fullständigt i taket! Nån j*vla idiot annonserade & ville sälja hundar från Polen. Det skrevs inte rakt ut, men det krävdes inte ett geni för att räkna ut att det handlade om smuggelverksamhet. Jag fylls med så mycket sorg & ilska över att det finns människor, som inte drar sig en sekund från att utsätta dessa oskyldiga valpar för fruktansvärt lidande, bara för att själva fylla på sina plånböcker. Jag har anmält denna annons till polis & tullverk. Därför kommer jag inte här att länka till denna annons, eftersom jag gärna ser att dessa personer åker dit.

Allt handlar om pengar. En organiserad brottslighet där många djur plågas och där risken för svåra smittor florerar, vilket naturligtvis kan komma att drabba också andra hundar här i Sverige.
Den som köper hund på detta sätt göder de samvetslösa djurplågarnas plånböcker, och bidrar därmed till att ännu fler djur behandlas illa. Tänk därför på när du köper valp:

- Begär köpehandlingar. I handlingarna ska det framgå var hunden kommer ifrån, vem som säljer den samt att hunden är besiktigad av veterinär, grundvaccinerad och frisk.

- Kräv att få se mamman med valparna i deras hemmiljö.

- Rashundar ska levereras med stamtavla.

- Se till att valpen är över åtta veckor och ID-märkt.

- Du kan själv bli åtalad för brott. Finns det minsta misstanke om att något inte stämmer går det inte att hävda att man handlat i god tro.

- Misstänker du insmuggling av valpar – kontakta genast Polisen på tel 114 14 eller ring Tullverket på

0771-520 520 och välj ”Tipsa om tullbrott”!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar